
Recept nátierka zso žeruchou je možno netradičný, ale ulahodí nejednému maškrtníkovi. Pripraviť si ho doma nie je nič zložité. Je to rýchle a hlavne chutné.
Ingrediencie: 110 g jemného tvarohu, 4 ks červené reďkovky, 2 PL žeruchy, soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy receptu: Reďkovky nastrúhame na jemné plátky rukami a zľahka vytlačíme prebytočnú vodu. Zmiešajte s jemným tvarohom a pridajte nadrobno nakrájanú žeruchu. Podľa potreby dochutíme soľou alebo korením. Servírujte ako kanapky, ktoré ozdobte plátkami reďkovky a lístkami žeruchy.
Recept nátierka so žeruchou a reďkovkou je jednou z chutných nátierok a hlavne zdravých. Nižšie si môžete prečítať hlavné informácie a výhody zaradenia žeruchy do jedálnička. Nebojte sa, nie je to žiadna exotická zelenina. Je podobná našej reďkovke a preto je aj zaradená v tomto recepte. Takže prajeme Vám dobrú chuť.
Niečo viac o žeruche:
Žerucha je drobná šalátová zelenina, ktorá sa pestuje koncom zimy a ešte aj v jarnom období. Má pikantnú, mierne štipľavú chuť, najviac pripomína reďkovku. Jedlou časťou sú mladé rastlinky so špecifickou vôňou a chuťou, ktoré majú vysokú biologickú hodnotu. Obsahujú vitamín C, B1, K, karotín, glykozidy, horčičnú silicu, síru, železo, vápnik, horčík a rôzne iné dôležité látky. Žerucha priaznivo vplýva na látkovú premenu, preto je súčasťou jarných bylinných kúr. Malé lístočky obsahujú veľa chrómu, ktorý okrem iného reguluje aj náš pocit nasýtenia. Pri pravidelnej konzumácií žeruchy nemáme taký silný pocit hladu ako zvyčajne.