Recept thajské curry zo sójou

Ingrediencie:

  • 1 balenie sójových kociek (väčšinou 100g)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 polievkové lyžice červenej curry pasty
  • jedna veľká plechovka kokosového mlieka
  • 2 mesiačiky cesnaku
  • 1 lyžicu trstinového cukru
  • 1 menší baklažán
  • zelené fazuľky
  • 3 – 4 rôznofarebné papriky (estetickosť)
  • 1 chilli papričku
  • štava z polovičky citróna
  • niekoľko lístkov čerstvej bazalky

Postup prípravy jedla:

Balenie sójových kociek varíme asi 10 minút v 0,75 litra zeleninového bujónu. Na troche oleja necháme vo väčšom hrnci zosklovatieť cibuľu nakrájanú na polovičné kolieska, potom pridáme a necháme rozvoňať curry pastu a plechovku kokosového mlieka.
Uvedieme do varu, postupne pridáme cesnak, trstinový cukor, baklažán pokrájaný na väčšie kocky, rozkrojené fazuľky na polmesiace (čerstvé alebo zmrazené). Necháme to všetko variť štvrť hodiny, pridáme šťavu z polky citróna, bazalku, scedené sójové kocky a necháme ešte chvíľu povariť. Vhodná príloha je jazmínová ryža.

Zdroj: http://www.vegmania.cz/

0

Thajské kari so sojovými kockami

Ingrediencie: 1 balenie sójových kociek (väčšinou 100g) 1 stredne veľká cibuľa 2 polievkové lyžice červenej curry pasty jedna veľká plechovka kokosového mlieka 2 mesiačiky cesnaku 1 lyžicu trstinového cukru 1 menší baklažán zelené fazuľky 3 – 4Read More...
By : admin | apr 18, 2015
0

Sója s cuketou pripravené na kyslo – sójový recept

Ingrediencie pre tento sójový recept: 1 balík sójových plátkov zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety) 1 cibuľa rastlinný olej soľ 300 g cukety 0,2 l sójového mlieka 20 gRead More...
By : admin | apr 18, 2015
0

Sójová večerná dobrôtka – sójové recepty

Ingrediencie: 1 balíček sójových kociek alebo rezancov 1 sterilizované lečo fazuľa koreniny kečup cibuľa Postup prípravy jedla: Sójové rezance uvaríme vo vode, ktorú okoreníme a osolíme. Pripravíme si aj uvarenú fazuľu. CibuľuRead More...
By : admin | apr 18, 2015

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *