Cuketove rizoto

Ingrediencie:

  • cibule,
  • hliva ustricová,
  • cuketa,
  • olej na vyprážanie,
  • hubové korenie (sušené a pomleté huby),
  • korenie

Postup prípravy:

V hlbokej panvici alebo v hrnci necháme orestovať nadrobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle zozlatne, pridáme na malé kocky pokrájanú cuketu a krátko ju spoločne orestujeme. Potom pridáme malú lyžičku hubového korenia, mletej rasce a štipku korenia a pridáme na rezance pokrájanú hlivu. Chvíľu zmes podusíme, kým hliva nepustí šťavu, podlejeme cca 1 dl horúcej vody, prichutíme trochou sójovej omáčky alebo zeleninového bujónu. Nakoniec pridáme vopred uvarenú ryžu (môže byť ľahko nedovarené) a za občasného miešania počkáme, kým nevstrebe zvyšok vody / vývaru.

Zdroj: http://www.vegmania.cz/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *