Ingrediencie:

  • 1 porcia klíčkov / výhonkov (naklíčené fazuľky mungo, ale môžeme použiť aj iné klíčky)
  • 400g porcie zeleniny, cuketa + baklažán + paradajka (alebo môžete použiť inú zeleninu, ktorú máte odporúčanú v osobnom pláne)
  • repkový alebo olivový olej
  • soľ, korenie podľa chuti
  • 1 čl kurkumy
  • 1 čl indickej garam massaly (ak nemáte garam massalu, môžete použiť aj mletú rímsku rascu)
  • Ak nemáte radi chuť indického korenia, môžete vymyslieť vlastnú zmes, ktorá vám bude chutiť.

Postup prípravy:

Na panvici na troche oleja opražte rýchlo z oboch strán na stredné kúsky nakrájanú cuketu a baklažán. Pridajte korenie (soľ, kurkumu, garam massalu) a dobre premiešajte. Po chvíli pridajte nakrájané paradajky a porciu klíčkov. Všetko premiešajte a krátko osmažte. Niekomu to stačí už takto pripravené. Ja uprednostňujem dať zmes ešte na 5 min pod gril zapiecť – chute sa tak ešte lepšie premiešajú. Podávame so 100% celozrnným žitným chlebom.

Zdroj: http://www.vitalnienergie.cz/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *